010-330 50 20

Varför ställer ny teknik högre krav på vattenkvaliteten?

Man kan lätt tänka att nya installationer och modern teknik ska vara mer robust och klara sig längre utan tillsyn eller ha särskilda krav på systemvattnets kvalitet. Så är oftast inte fallet, men det beror inte på att produkterna håller dålig kvalitet.

Orsaken till att moderna ventiler, pumpar och annan teknisk utrustning i kyl och värmesystem ställer högre krav på systemvattnet är att dessa delar numera har en högre precision och finare injustering. Fördelarna är framförallt lägre energiförbrukning, men även lägre tillverkningskostnad, minskat oljud och minskad storlek.

Samtidigt innebär alltså detta att man behöver vara mer noggrann med service och underhåll för att slippa driftsstörningar.

Kan vi hjälpa dig?

Kunskapsbank

Kan vi hjälpa dig?

Denna webbplats använder Cookies för en bättre upplevelse, genom att använda den accepterar du det.  Vår integritetspolicy