010-330 50 20

Referens Uddevallahem

Vi anlitades 2019 för att försöka få en lösning på det långvariga problemet med korrosion i värmesystemet.

Under perioden juli till december 2016 ROT renoverades dessa fastigheter med 42 lägenheter byggda 1968. Problem med igensatta termostater och igensatta STAD ventiler började och många hyresgäster klagade på dålig eller ingen värme.

 

Dessa problem var vanligt förekommande under hösten 2016 fram till våren 2019. ”Vi fick rycka ut lördagar och söndagar ja till och med på julafton fick vi rycka ut för att rengöra igensatta ventiler”!

Lösning/åtgärder

Steg 1 var att lösa upp korrosions produkter dvs slam ur systemet så vi tillsatte Oxilin som fick cirkulera och tvättade systemet under fyra veckor.
Steg 2 Därefter spolades systemet och ersattes med nytt systemvatten.
Steg 3 innebar att filtrera systemet från allt slam och samtidigt reducera klorider samt sänka den elektriska ledningsförmågan från 300 uS/cm till 40 uS/cm (rekommendation under 100 uS/cm.
Steg 4 innebar att installera en Elector L 60 med Sprirotrap magnetitfilter samt ett rostfritt 20” 1 my partikelfilter. Denna installationen minimerar syret höjer och stabiliserar pH-värdet.
Steg 5 innebär att vi månadsvis (under sex månader) följer upp anläggningen med vattenanalyser för att säkerställa resultatet.

Storstädaren med Purofill behandling användes för att rengöra och spola systemet.

Totalt korroderat rörmaterial 8.747 gram filtrerades ut på 4 månader.

Storstädaren med Purofill behandling

Elector vattenbehandling installerades för att med elektrokemisk teknik minimera syret samt för att höja och stabiliserar pH-värdet.

Elector - Vattenbehandling

Kommentar / resultat

Inga störningar har förekommit sedan oktober 2019 när vi började vattenbehandlingen från Svensk Vattenbehandling.

Torbjörn på Uddevallahem tycker det är skönt för framför allt hyresgästerna att värmen fungerar som det skall nu. Dessutom kan vi nu lägga tiden på andra saker än att fixa larm på värmesystemet.

”Skall man vara efterklok så skulle vi självklart gjort detta tidigare vilket hade sparat över 200 timmars arbete. Nu håller vi tummarna för att rörsystemet håller trots att vi plockat ut så mycket slam (8.747 gram) och smuts dvs rören har korroderat och brutits ner. Hade vi gjort detta tidigare hade rörsystemet var intakt dvs det hade varit klokt att förebygga om vi visst det.”

 

Torbjörn Bengtsson Fastighetsförvaltare Uddevallahem på Parkvägen, Ljungskile

Kan vi hjälpa dig?