010-330 50 20

Avjoniserat vatten i värme- och kylsystem motverkar korrosion och beläggningar

maj 30, 2023

Fördelarna är många när det gäller att använda avjoniserat vatten i värme och kylsystem. Salter och mineraler (tex kalk) kan sätta sig i ventiler, termostater och bränna fast i värmeväxlaren och försämrar värmeavgivningen. Avjoniserat vatten har mycket låg ledningsförmåga vilket är effektivt för att motverka risk för korrosion (VDI 2035).

Som du kanske redan sett har vi utvidgat med ett större och bredare produktsortiment för att fylla behoven av lösningar för avjoniserat vatten i värme och kylsystem. Se produkterna för avjoniserat eller demineraliserat systemvatten här.

Det är helt enkelt ett faktum – Avjoniserat vatten i värme- och kylsystem motverkar korrosion och beläggningar!

Vi har också byggt på i Kunskapbanken med två nya artiklar som förklarar mer varför man bör använda avjoniserat vatten och hur det funkar med jonbytarhartser som är den verkande delen i processen.
Vilka är fördelarna med avjoniserat vatten i värme och kylsystem?
Vad är avjoniseringshartser? Hur funkar det?

Nyhetsarkiv

Kan vi hjälpa dig?